شاید ویروس کرونا وقتی اومد کسی فکرش را نمی کرد تا به حدی برسد که آدم ها در خانه هایشان برای زندگی بمانند. در ان شرایط تنها وسیله ایی که باعث شد آدم ها در خانه بمانند و شرایط مطلوب شود اینترنت بود که باعث شد مردم از طریق آن با هم دیگر ارتباط داشته باشند و بسیاری از کار ها را از خانه بکنند و باعث شد که مدارس به صورت آنلاین برگزار شود . اما پس از دوسال که ویروس کرونا کم رنگ شده باعث شده که بسیاری از شرکت ها به فکر اینترنت باشند. این روز ها خبر های بسیار جذابی را در مورد اینترنت استار لینک میشنود که بسیار برای آن ها هیجان انگیز است. با این وجود اعلام شرکت استارلینک مبنی بر این که سقف بسته های نامحدود برای کاربران این شرکت یک ترابایت است، واکنش های متفاوتی را در بین کاربران به همراه داشت که بیانگر آن است که این خبر خصوصا در شرایط کنونی، تقریبا برای همه کاربران غیر قابل تصور می باشد.
هر چند که عنوان بسته های نامحدود از دیر باز در ایران شوخی مضحکی بود که از سوی اپراتورها به کاربران تحمیل می شد. زیرا حتی در تعریف کلمه نامحدود هم نمی توان عبارت سقف منصفانه مصرف را قرار داد، چه برسد به این که بسته ای را تحت عنوان نامحدود به کاربران بفروشید و بعد برای بسته سقف دانلود محدود هم تعیین کنید. از آن قابل توجه تر و مضحکتر، محدودیت اعمال سطح دانلود تا سرعت اعلام شده می باشد که به هیچ وجه نمی توان به عنوان بسته نامحدودی که سقف منصفانه مصرف دارد، چسباند.
نکته جالب توجه در مورد بسته های نامحدود اینترنتی ارائه شده از سوی اپراتورهای داخلی اینجاست که بعد از فروردین ماه سال جاری که قیمت اینترنت به طور فزاینده ای افزایش پیدا کرد و اپراتورها اعلام نمودند هزینه های این بخش، بسیار بالا بوده و آنها می خواهند در خصوص بسته های پیشنهادی تجدید نظر کنند، به یکباره همین بسته های نامحدود اینترنت نیز از فهرست بسته های اینترنتی هر سه اپراتور ناپدید شد.
برای این که بتوانیم نسبت به خبر اعلامی، کمی واقع بین تر باشیم، لازم است در ادامه نگاهی مقایسه ای به بسته های نامحدود اینترنت در بین اپراتورهای ایرانی و استارلینک داشته باشیم:
· بسته های نامحدود اینترنت همراه اول
در دی ماه 1400 بود که اعتراض کاربران مبنی بر کاهش حجم بسته های نامحدود اینترنت همراه اول، بالا گرفت. اپراتور همراه اول نیز بلافاصله اعلام کرد که بر اساس سیاست منصفانه مصرف، سرعت اینترنت بعد از عبور از آستانه مصرف منصفانه کاهش پیدا می کند و این بدان معناست: مشترکین این اپراتور که بسته نامحدود همراه اول را تهیه کرده بودند، پس از مصرف 100 گیگابایت دیگر قادر نبودند، از این بسته استفاده کنند.
علاوه بر این، همراه اول به عنوان بزرگترین اپراتور فعال در کشور که از بیشترین تعداد مشترک نیز برخوردار است، محدودیت هایی بر روی سرعت و حجم بسته های اینترنت نامحدود شبانه خود اعمال کرد که باعث افزایش موج نارضایتی ها شد. البته در این بین بعضی از کاربران، راهی برای دور زدن محرومیت های اینترنت شبانه استفاده کردند. از سال 1394 وزارت ارتباطات اعلام نموده بود که شرکت هایی که سرورهای خارجی دارند، با انتقال سرورها به داخل کشور می توانند از اینترنت نیم بها استفاده کنند. به همین خاطر برخی شرکت ها با انتقال سرورها به داخل کشور از بسته های خریداری شده به اندازه دو برابر بهره مند می شدند.
· بسته های نامحدود اینترنت ایرانسل
اپراتور ایرانسل به عنوان اولین اپراتور دیجیتال کشور که معمولا بسته های منصفانه ای در اختیار کاربران خود قرار میداد، بسته نامحدود ساعتی را برای کاربران در نظر میگرفت که هر بسته علاوه بر حد مصرف مجاز، محدودیت زمان استفاده نیز داشتند مثلا در ساعات نیمه شب و یا بامداد فعال می شدند، البته در این بین بسته هایی نیز بودند که در طول شبانه روز قابل استفاده بودند.
اما بعد از گران شدن اینترنت، ایرانسل نیز مانند رقیب گرمابه و گلستان خود، این بسته ها را حذف کرد و حالا تنها یک بسته نامحدود یک روزه با قیمت 800 تومان ارائه می دهد که فقط متعلق به سایت های داخلی می باشد. مثلا از این بسته برای استفاده از برخی سایت های داخلی برای دانلود بازی یا برنامه و یا برای استفاده از VOD ها یا آپارات می توان بهره برد.
· بسته های نامحدود اپراتور رایتل
شرایط برای کاربران رایتل هنوز به سختی شرایط کاربران سیم کارت همراه اول و سیم کارت ایرانسل نمی باشد و مشترکین سیم کارت دائمی؛ سیم کارت اعتباری و دیتای رایتل هم چنان می توانند از بسته های نامحدود رایتل در تمام ساعات شبانه روز به مدت هفت روز استفاده نمایند.
علاوه بر این اپراتور رایتل بسته های نامحدود دیگری هم دارد که به شرح ذیل می باشد:
نام بسته
|
حجم
|
قیمت
|
نیم ساعته
|
5/2 گیگابایت
|
3.500 تومان
|
سه ساعت
|
15 گیگابایت
|
12.000 تومان
|
7 روزه
|
70 گیگابایت
|
50.000 تومان
|
· اینترنت استارلینک
هفته گذشته در خبرها آمده بود: اینترنت ماهواره ای استارلینک از ماه دسامبر ( آذر ماه ) محدودیت مصرف دیتا یک ترابایت در ماه خواهد داشت. البته بعد از گذر از این میزان مصرف، اینترنت قطع نخواهد شد، بلکه سرعت کاهش می یابد.
به نظر می رسد در ایمیلی که از سوی این شرکت برای کاربران کانادایی و کاربرانی که ساکن در ایالات متحده هستند؛ ارسال شده، این شرکت از سیاست مصرف منصفانه خبر داد و بر اساس آن اعلام نمود، کاربران خانگی هر ماه را با دسترسی اولویت دار شروع می کنند زیرا زمانی که مصرف دیتا از یک ترابایت بیشتر شود، روزهای باقیمانده ماه به صورت دسترسی پایه خواهد بود.
قطعا در وضعیت دسترسی پایه سرعت پایین تر از قبل خواهد بود، ولی مطابق اشاره اسپیس ایکس، مصرف دیتا در ساعت های 11 شب تا هفت صبح به وقت محلی، جزو سقف یک ترابایت نبوده و محدودیت بیان شده فقط برای ساعت 7 صبح تا 11 شب در نظر گرفته شده است.
با این اوصاف؛ شاید مقایسه مصرف منصفانه اینترنت ماهواره ای استارلینک با بسته های نامحدود اینترنت در ایران بیشتر به نوعی توهین به کاربر محسوب می گردد. در واقع کاربران ایرانی مانند جنینی هستند که هنوز در رحم مادر بوده و دنیای آزاد بیرون را تجربه نکردند، بنابراین به هیچ وجه نمی توانند به معنای واقعی اینترنت نامحدود را در محدودیت های موجود درک کنند. زیرا در شرایطی که حجم ترافیک اینترنت ماهواره ای استارلینک 10 برابر بیشتر از بسته های نامحدود داخلی است، صحبت از سرعت بیشتر به شوخی شباهت دارد و توضیح دادن در مورد آن برای کاربر ایرانی چون آب در هاون کوبیدن است.
:: بازدید از این مطلب : 158
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0